onsdag 28 januari 2009

nya tyger

I alla fall för mig. Vet att de alla har en historia, gissar att vissa har en lite längre historia och andra lite kortare.

en rullgardin

markisväv

en sjal

en vaxduk, hör troligen till de yngre i samlingen

ett förkläde

en klänning


dags att sätta igång och tvätta!

fredag 23 januari 2009

på meloa i malmö

Nu finns necessärerna även på meloa, men än så länge bara i Malmö. Två stycken lite större necessärer och en lite mindre sminkväska. Men det kommer mera för den som har tålamod. Har man lite mindre av den varan går det utmärkt att beställa, direkt av mig via mail eller i butikerna.

Som ni kan se på bilderna så kan man variera storleken även på dessa genom att det finns två nivåer för stängning. Insidan är antingen av vaxduk eller "plastat tyg".


torsdag 22 januari 2009

på tork

Nya örhänge snart klara för leverans till meloa. Är ni nyfikna får ni titta in i deras butiker...

måndag 19 januari 2009

nya namnlappen

En sminkväska i nygammalt tyg. Tyget är inköpt för några år sedan och har sedan legat och väntat i mina lådor. Både vaxduken på insidan och yttertyget som är av bomull är från 10-gruppen.

torsdag 15 januari 2009

proffsigt

Blev trött på att skriva för hand, blev inte riktigt bra tyckte jag. Här hittade jag en lösning på problemet. Vi får väl se hur det ser ut på någon produkt såsmåningom.


du kan alltid klicka på bilderna om du vill se dem i större format...

måndag 12 januari 2009

precis en sån

Sedan i fredags finns nu knappologi i ännu en butik, precis en sån, en butik med inredning från då. Sydda saker av tyger i retrostil, just nu necessärer i olika stolekar och datorfodral.

Här med utsida av bomullstyg och insida av vaxduk. Man kan variera storleken genom att det finns två öglor för att stänga.

Insidan är här av plastat bomulstyg och utsidan skulle kanske kunna vara polyester. Just denna gamla klänning hade ingen tvättrådslapp med materialinformation, vet inte om det var brukligt på 70-talet?


Sist men inte minst, två datorfodral...


Uppdaterade detta lite idag 14/1, saknades lite text tyckte jag ...

färdigt datorfodral

Då kan ni få se resultatet av tygerna som jag visade förra veckan.



torsdag 8 januari 2009

söndrig symaskin?

I förrgår trodde jag att katastrofen var ett faktum, min symaskin hade pajat. Jag konstaterade att maskinen inte ville mata fram tyget och det är då inte så lätt att sy några fina sömmar. Ungefär ett dygn senare upptäckte jag att någon kommit åt knappen som gör att maskinen inte matar fram tyget... Glad för min enkla "reparation" gjorde det inte så mycket att jag lagt timmar på att skruva isär maskinen för att upptäcka att jag inget kunde göra, låna en annan maskin från andra sidan stan, gjort mig redo för att åka till husqvarnas butik för att lämna in maskinen för reparation eller sprättat många sömmar....


söndag 4 januari 2009

ny beställning

Ett datorfodral är beställt. En lite lyxigare variant med glans på tyget. Det gröna på insidan och det vita på utsidan.

torsdag 1 januari 2009

under utveckling

En ny produkt är under utveckling. Necessärer i olika storlekar, prototypen är sydd som en sminkväska. Insidan är tänkt att vara av vattentåligt material. I detta fall är insidan klädd med transparent plast. Som tidigare försöker jag att återanvända gamla tyger, fyndade på loppis eller liknande.

Det fiffiga med just sminkväskan är att den kan stå i badrumsskåpet.

Det går även bra att hänga den på en krok.

En liten magnet gör att man kan stänga till den lite.


gott nytt år!