onsdag 30 mars 2011

variant på mössa













En kollega till mig såg min mössa. Kom sedan med en udda beställning. En tub, att använda som halsduk/sjal och mössa. För att tydliggöra alla funktioner lät jag en dammig skulptur stå modell.
Tyget är en stuvbit, fyndat på loppis.

söndag 20 mars 2011

skötväska light

En light-version på skötväska, eller kanske ska den kallas skötbädd. En enkel ovadderad skötbädd, plastad på båda sidor för att lätt kunna hålla den ren. Utmärkat alternativ till de engångsskydd som finns på marknaden, lika bra på den sunkiga allmänna toaletten som hos vännerna utan skötbord. Liten och nätt att ha med i väskan eller under vagnen. Vill man kan man lägga det mest akuta, ett par blöjor och tvättlappar, i skötbädden. På bilden en refill-ask för tvättlappar och två blöjor. Med fördel kompletterar man sedan med en blöjnecessär, kanske i matchande tyg eller färg. Ännu ingen sydd till denna.



Måtten på väskan, stängd 18x28, öppen ca 48x50.
Väskan är TILL SALU och kostar 380 kr, paketrpris med tillhörande necessär 600 kr
Uppdatering: Väskan är SÅLD

fredag 18 mars 2011

tygfynd

Hittade en oöppnad förpackning med tyg på loppis förra helgen, 5 m x 1,5m. Vet inte riktigt vad jag ska göra med det men gillade färgerna och mönstret. Enkel lakansväv.

torsdag 17 mars 2011

favorit i repris

Jag har för vana att visa allt jag syr, nästan i alla fall, även om det blir repriser. Här ett sett sytt av en gammal gardin.


Necessären kostar 300 kr och sminkväskan 220 kr