måndag 29 juni 2009

solen ger paus

Underbara sommar! Just nu är jag lite mitt emellan projekt och passar på att njuta lite extra av solen och nära och kära. Visst har jag några saker som ligger halvfärdiga, det tror jag aldrig att jag kommer ifrån, men inget akut brådskande. Bara lite bråttom. Det har jag för det mesta. När det gäller mina pyssel-projekt är jag en obotlig optmist. Om jag har en dag, en kväll eller bara en lite timme avsatt till pyssel lyckas jag alltid planera in för flera dagars jobb. Att jag inte lär mig beror väl på att det emellanåt rasslar till och jag konstigt nog hinner en hel massa! En sak som fått vänta länge är en sammanställning av vad knappologi lyckats med hittills. Det mesta finns ju samlat på bloggen men inte allt. Så det blir till att sätta sig med papper och penna i solstolen!

En sak jag länge tänkt skriva om är en av mina favoritbloggar, paindemartin.blogspot.com, som är värd en hyllning. Den har fyllt vårt hem med väldoftande surdegsbröd och omåttligt med bakglädje. Denna glädje försöker jag sprida vidare och flera har nappat och lyckats! Trots ringa eller inga tidigare bakerfarenheter flödar nu bröddoften i fler hem. Kanske blir du en som kan sälla dig till skaran. Visst, det tar sin tid, i alla fall i början. På bloggen kan man fråga om det mesta, men vill du fråga sådana där dumma frågor kan du alltid fråga mig...jag tror inte att det finns dumma frågor och jag kanske kan svara!

Något annat som smakar och luktar gott är mina örter på balkongen.

Jag vet att jag får skriva om vad jag vill på min blogg, men för att knyta ihop det hela tänkte jag göra lite återvinningskopplingar. Surdegen återvinns, eller hur man nu ska säga. För att den ska leva behövs ju nytt mjöl, men i alla fall. På balkongen hittar vi en gammal loppiskorg och en stor peperonikonservburk från pizzerian i kvarteret. De flesta örterna kommer från matbutiken och har på vinst och förlust hamnat i mina krukor. Det hela har gått över förväntan!

1 kommentar:

Re-dizain sa...

mmmmmmmmmm ser helt försvinnande gott!