onsdag 7 april 2010

remsor

Länge har jag sparat på små tygremsor som blivit över då jag klippt i mina tyger. Det kan alltid användas till något har jag tänkt och för er som inte redan märkt det har jag då väldigt svårt att slänga saker. Nu äntligen har de blivit något, napphållare. En tapper skara som skulle kunna bli mycket fler. Det är ju en perfekt lite present till de små eller egentligen deras föräldrar som slipper böja sig ner, hämta napp, tvätta napp osv. Det blir lite en tillgång och efterfrågan-grej. Jag är inte ensam om att sy dessa små finurliga saker. Men för att tala klarspråk, vill du ha en sådan här grej kan du väl höra av dig!

Tack vare den lilla gummiringen kan man alltså använda dem till båda sorters nappar, med ring och utan ring. I andra änden sitter en hängslebyxeklämma.
För att göra dem lite mer personliga kan man få barnets namn påsytt.
Notera att de är helt knappfria, av hänsyn till de små nyfikna varelserna. De har även den rekommenderade längden av 22 cm, det har EU bestämt är max-längd.

6 kommentarer:

Carina sa...

Superbra idé, hade Liam använt napp skulle jag beställt direkt!

Anonym sa...

Åh, superkul småpyssel! Bra ge-bort-sak:) Var hittar man ringen till dessa? Blev så sugen på att ta tag i mina små tygstuvar... Mvh Louise

Anonym sa...

Nydelige, Mia. Tror jeg vet hva jeg vil gi i gave til diverse babyer etter hvert:-)

Helene

meandmyhome sa...

Fiina!! Typiskt att Theo vägrar ta napp... eller ja.. det är väl bra eg kanske :)

knappologi sa...

Roligt att ni gillar dem, hoppas ngn vars barn använder napp också gör det!

Louise: Jadu, vet inte om det är ngt som jag ska dela med mig av såhär offentligt...men jag fick ju reda på det av en annan. O-ringar, säljs på http://deerdot.nordicshops.com/ men ett billigare alternativ är Biltema, O-ringar. Lycka till!

Mvh Mia

Anonym sa...

Tack! Jag har varit på landet och varit helt utan uppkoppling. Var inne på länken och såg att det var 'Uni' :) Glad jag blev, har två kvarter dit, det får bli en promenad :) Hoppas att jag ngn gång kan återgälda det, tex shoppa på Meloa, hihi! Tack än en gång!/Louise