fredag 26 mars 2010

gåvor

Ännu en nostalgitripp. Jag fick ännu en leverans från det gamla skrädderiet i helgen, sista slutstädningen är nu gjord. Med i lådorna fanns dessa två saxar. En av dem, den främre och mindre av de två, är i storlek med min vanliga tygsax och är en "taggsax". Den bakre är en rejäl stor och tung järnsax, totalt 32 cm lång och bladen är 17 cm långa. Låter kanske inte så speciellt men ingen sax man tar fram för finliret. Köksvågen är tyvärr ur funktion men jag tippar på att den väger över kilot.

I lådorna gömde sig även hängsleklämmor, en hel påse. Jag som varit så glad över de 30 som kom med förra leveransen blev stum när jag fick en hel påse full. Då blir det till att göra slag i saken, alla tygremsor som ligger måste få bli till napphållare eller vanthållare.

I veckan kom en vän med en hel rulle tyg som hon hittat i en garderob. Vänligheten själv är hon, delade sina 7 (!) meter med mig. Jag tog tillfället i akt och delade stycket med min nya stora sax. Vilken känsla!

3 kommentarer:

TANT GRÖN sa...

Grattis! Jag tror dom där saxarna faktiskt är värda en del pengar. Vet i alla fall att de är svinigt dyra nya. Snyggt tyg förresten! Vicken polare va!
ha det gott i regnet!

Tessan sa...

Måste kommentera även här! Eftersom det var du och jag som gjorde mest anspråk på sakerna på fabriken så delade jag upp saxarna mellan oss. Så jag fick också två saxar! Dom är verkligen jättebra!
Kram igen!

Randiga Tråden sa...

Underbara saxar, jag har också en sån. kul att få tyg.